Interview Miriam Oussiali

Miriam Oussiali, student Kind- en Gezinscoach

Hoe ben je terecht gekomen bij Kids & Coach?


Na jaren gewerkt te hebben in de kinderopvang wilde ik wat anders, meer diepgang in het contact met de kinderen en hun ouders. Met die gedachte startte ik, met mijn pedagogische achtergrond, mijn eigen coachpraktijk. Toch wilde ik mezelf eerst meer eigen maken met het coachen. Hoe coach je? Wat zijn de do's en don'ts? Wat maakt jou een goede coach? Zo kwam ik terug bij Kids & Coach.

Hoe heb je de opleiding Kind- en Gezinscoach ervaren?


De opleiding tot kind- en gezinscoach is ontzettend leuk en leerzaam! Een jaar lang jezelf ontwikkelen op verschillende vlakken en mogen groeien als mens en als coach.

Theorie, praktijk en creatieve opdrachten werden in een goede afwisseling aangeboden, waardoor je altijd de focus kon houden. In het begin mochten we eerst op ontdekking wie we zelf zijn, waar we (voor) staan en waar we naartoe wilden. Angsten en onzekerheden overwinnen, meer zelfvertrouwen opbouwen en een goede basis leggen, een goede verbinding met mezelf van binnenuit. 

De docenten zijn bekwaam, weten waar ze het over hebben en staan elke weer klaar om vragen te beantwoorden, een coachgesprek met de studenten te houden en vooral de lessen heerlijk afwisselend en gezellig te maken. Een dag naar de opleiding was voor mij echt een feestje! Werken aan mijzelf, mezelf zien en voelen groeien en ontwikkelen als mens en als coach. 

Wat neem je mee uit de opleiding?


Aan het einde van de opleiding kregen we de opdracht om een eigen methodiek te bedenken. Wat wil je met deze methodiek bereiken? Wanneer zet je de methodiek in? Mijn methodiek was (en is) bedoeld om emoties bij kinderen tastbaar te maken. Kinderen leren dat hun emoties er mogen zijn, hoe zij hier mee kunnen omgaan en de verschillende emoties leren herkennen. Vanuit daar heb ik de 4 werkboeken en een prentenboek ontwikkeld. De werkboeken hebben als thema's: angsten, zelfvertrouwen scheiding, rouw & verlies. Ze zijn bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar om mee aan de slag te gaan. De boeken bevatten allemaal informatie, invulbladen en opdrachten. 

Het prentenboek "Lilou en het Toverboek" vertaalt de emoties uit de werkboeken in de verschillende karakters. Al vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen met Lilou en haar vriendjes mee op avontuur en ontdekken een warme boodschap. Informatie over de methodiek "Mijn Toverkrachten", de werkboeken en het prentenboek is te vinden op www.mijntoverkrachten.nl

Wil je nog iets kwijt?


Zonder de opleiding Kind- en Gezinscoach had ik mijzelf niet op deze manier kunnen ontwikkelen en had ik niet gestaan waar ik nu sta! Zelfverzekerd, met een eigen coachpraktijk: "praktijk Meer Coaching", fijne (werk)relaties en prachtige boeken. 

Daar ben ik de docenten van Kids & Coach ontzettend dankbaar voor. Deze groei en ontwikkeling zou ik echt iedereen gunnen, zowel persoonlijk als op werkgebied. 
© Kids & Coach | Klachtenregeling en Clientenraad