Sterk in voeding en gedrag

Gezonde voeding is belangrijk voor ons allemaal, maar juist ook voor kinderen. Voor hun groei, herstel en ontwikkeling. Maar voeding heeft ook invloed op ons gedrag en op hoe we ons voelen. En wat we eten heeft ook weer een groot effect op ons milieu. De training van Kids & Coach bestaat uit theorie, praktijk en spel die elkaar afwisselen. Wij vinden het belangrijk om de kinderen mee te laten denken, doen en vooral ook zelf te laten vertellen. Zodat ze ook van elkaar kunnen leren.

De leerstof bevat veel informatie over wat gezonde en duurzame voeding nu is en wat het met je lichaam doet. Wat is gezond? Wat doet suiker met je lichaam? Kan gezonde voeding ook lekker smaken. Waar komt onze voeding eigenlijk vandaan? En dat er nog meer factoren omtrent voeding belangrijk zijn, zoals rust en beweging bijvoorbeeld. Allemaal onderwerpen die heel belangrijk zijn om een goede basis te leggen voor duurzame en gezonde keuzes in de toekomst en die we dan ook spelenderwijs aan de kinderen willen meegeven. Aan de hand van een leuke quiz of bingo zullen we de leerstof daarna gaan oefenen.

In de praktijk beschrijven de kinderen ook wat zij aan voeding en drinken nuttigen op een gemiddelde dag. Samen kijken we welke (kleine) veranderingen ze hierin kunnen maken om een gezonder eetpatroon te krijgen. Dit is een hele leuke opdracht, die kinderen heel goed zelf kunnen uitvoeren (afhankelijk van de leeftijdcategorie) en eventueel aan het einde van de dag ook aan hun ouders kunnen geven.

Daarnaast moeten ze natuurlijk ook kunnen ¨proeven¨ van een gezonde lekker snack, zoals bijvoorbeeld een biologische groene smoothie die ze zelf mogen maken!

Doel
Het doel is om kinderen spelenderwijs bewust te maken van voeding. Wat voeding met je lichaam en je gedrag doet. En ook wat voor invloed je voedingskeuze heeft op de wereld om je heen. Aan het einde van de training willen we graag dat de kinderen weten dat je zelf, samen met je gezin, verantwoordelijkheid kan nemen voor je eigen gezondheid. En dat dit ook heel leuk en lekker is om te doen.

Voor wie
Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar van de basisschool. Het programma wordt aangepast op basis van de leeftijd van de kinderen.

Kosten
Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaats met de school om te inventariseren waar de behoefte ligt en wat de mogelijkheden zijn. Op basis hiervan wordt ook de uiteindelijke prijs bepaalt. Voor een standaard training kunt u uitgaan van een dagdeel (ochtend) met 2 coaches die de training komen geven in de klas. De kosten hiervoor bedragen € 300,-. De training is dan geheel verzorgd inclusief materiaal.

© Kids & Coach | Klachtenregeling en Clientenraad